(355)693490972
Rruga Sulejman Delvina, Tirane, Albania
info@itnetworkmasters.com

Хто Такий Промт-інженер Для Штучного Інтелекту Та Скільки Він Заробляє?

Розробник, тестувальник, дизайнер та інші професіонали можуть подивитись на плоди своєї праці, а от РМ’у складніше розгледіти їх в короткостроковій перспективі. Та треба витримати, пройти шлях до кінця, щоб побачити результат і відчути задоволення від нього. Часто додатковий датацентр будується у віддаленій локалізації для захисту бізнесу від разноманітних лих, які спричинені стихійними лихами чи погодою. Нещодавно також комп’ютерна безпека стала значною областю для розвитку у менеджменті ІТ інфраструктури. “Майстер підказок” це лише не надто вдала спроба української локалізації терміну “промпт інженер”.

хто такий промпт інженер

Архітектурні проєктні менеджери — це проєктні менеджери в галузі архітектури. У них є багато спільних рис з їх колегами з будівельної галузі. Питання бюджету, графіку та контролю якості лежать у зоні відповідальності проєктного менеджера у архітектурному офісі. Ця роль передбачає створення бібліотеки високоякісних підказок або ланцюжків підказок для виконання різноманітних завдань.

ШІ знаходиться на етапі початкового розвитку, система недосконала, і в своїй роботі prompt-інженери змушені тестувати сотні варіантів запитів, щоб отримати бажану відповідь. Отже, навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» – це ще два роки інтенсивної, важкої та захоплюючої праці, після чого для молодого науковця-інженера відкритті широкі двері перед вибором місця роботи. Адже, в даний час, на ринку праці, як в Україні так і за кордоном, професія інженера є найбільш затребуваною, про що свідчать численні опитування та дослідження. Вітаємо Вас на Prompt.Com.Ua – онлайн платформі, яка допоможе Вам швидко опанувати промпт інжиніринг, навчитися писати ефективні промти та застосовувати їх у своїй роботі. Робота промт-інженера полягає не тільки в роботі з запитами, якими він керує сервісами з ШІ та отримує інформацію. Інженерія запитів дозволяє створити власні LLM (мовні моделі нейпромереж) під потреби конкретної компанії, навчити їх працювати з інформацією для отримання бажаного результату.

Цей проект так і не був реалізований через придбання twenty first Century Fox компанією Дісней[en][15]. У липні 2018 року AMC оголосила, що LaToya Morgan[en] адаптує «Wool» для мережі як серіал[16]. У травні 2021 року було розіслано прес-релізи про те, що сценаристом серіалу стане Ґрем Йост, режисером стане Мортен Тілдум, а головну роль зіграє Ребекка Фергюсон, яка також стане виконавчим продюсером. Гоуї, Ремі Обушон, Ніна Джек та Інгрід Ескахеда також виступлять в ролі виконавчого продюсера[17]. У серпні 2021 року до акторського складу приєднався Тім Роббінс[18].

Фахівець створює та вдосконалює промпт — це запит до чат-ботів на кшталт ChatGPT, аби отримати від них оптимальний результат. Він навчає машину краще спілкуватися з людиною і тим самим допомагає компанії отримувати унікальний імпакт від цієї технології. На відміну від традиційних фахівців з написання коду, інженери оперативного управління надсилають команди звичайним текстом до систем ШІ. Зі зростанням популярності та можливостей штучного інтелекту почали закономірно з’являтися нові пропозиції на технологічному ринку праці.

Штучний інтелект знає практично все, якщо його правильно запитати. У плані застосування для завдань, пов’язаних з відповідями на запитання на основі фактів, рекомендується використовувати більш низьке значення температури, щоб стимулювати більш точні та короткі відповіді. Для створення віршів або інших творчих завдань може бути корисно збільшити значення температури. Сьогодні промпт-інжиніринг в Україні та всьому світі – це відносно нова дисципліна розробки та оптимізації промптів для ефективного використання мовних моделей (LM) у широкому спектрі додатків та дослідницьких тем.

Подумайте про те, наскільки конкретним і детальним ви маєте бути. Включення надто багатьох непотрібних деталей не завжди є добрим підходом. Деталі повинні бути відповідними та сприяти виконанню завдання.

Перед тим, як перейти до деяких простих прикладів, майте на увазі, що ваші результати можуть відрізнятися залежно від версії LLM, яку ви використовуєте. Окрім використання ChatGPT для роботи з текстами, тут є уроки присвячені темам “ChatGPT для обчислень”, ChatGPT для розробників програмного забезпечення” та “Розширені сценарії використання ChatGPT”. Курс безкоштовний. Ця професія допомагає усунути прірву між компаніями та можливостями, які дають нові технології. Попри обіцяний стрибок ефективності праці, адаптувати ШІ до своїх задач важко без допомоги професіоналів.

хто такий промпт інженер

Однак деякі організації, що базуються у США, зробили перші кроки у створенні загальноприйнятого набору кваліфікацій та тестів для визначення компетенції проєктних менеджерів. Один тестувальник Bing Chat, 23-річний студент коледжу з Німеччини, нещодавно переконав ШІ, що він є його розробником. Хлопець змусив чат розкрити його внутрішню кодову назву (Сідні) та конфіденційні інструкції з навчання.

Уміння формулювати думки, підбирати потрібні слова дуже важливе для менеджера. Загалом обов’язки проєктного менеджера в аутсорс-компанії і в продуктовій компанії однакові. Ти — відповідальна особа перед бізнесом, у тебе є команда, з якою ви маєте зробити проєкт вчасно, з певним бюджетом і на вказаний скоуп (тобто не змінюючи якість). Торішній переможець мистецького конкурсу штату Колорадо, який використовував Midjourney, відмовився поділитися своєю підказкою в роботі з чатом.

Проєктний менеджер є першою точкою контакту стосовно будь-яких проблем чи випадків, які ескалюються керівниками різноманітних відділень у організації, перед тим як бути переадресованими до вищих щаблів керівництва. У 2052 році будівництво CAD-FAC завершено, а на поверхні над ним відбудеться національний з’їзд демократичної партії. Дональд і Турман прибувають на церемонію відкриття, коли ядерний вибух руйнує Атланту, і їх разом з іншими учасниками проводять у приміщенні CAD-FAC. Турман розповідає, що CAD-FAC був прикриттям для операції World Order Fifty (WOOL[a]), ініціативи, спрямованої на збереження людства у випадку, якщо вид опиниться під загрозою зникнення.

хто такий промпт інженер

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості. Попит на цих фахівців високий і найімовірніше продовжить зростати. Сестра Дональда Шарлотта, яку Дональд незаконно розбудив з кріогенного сну, і співчутливий офіцер служби безпеки на ім’я Дарсі намагаються звільнити Дональда і разом втекти з Бункеру 1. Він переконує Шарлотту та Дарсі піти без нього, а сам планує підірвати заряди, які вбудовані в Бункер 1, щоб інші бункери були звільнені від тиранії Турмана та операції «П’ятдесят». Дарсі жертвує собою, щоб Шарлотта могла безпечно вибратися, а Дональд руйнує Бункер 1.

  • Якщо ви шукаєте точні та фактичні відповіді, встановіть низьке значення.
  • Проєктний менеджер є першою точкою контакту стосовно будь-яких проблем чи випадків, які ескалюються керівниками різноманітних відділень у організації, перед тим як бути переадресованими до вищих щаблів керівництва.
  • Тим часом Джулієт виявляє, що всі бункери мають тунельну машину, яка, коли активується, з’єднує їх із місцем, позначеним як «Висів».
  • В першій половині дня відбуваються щоденні та щотижневі мітинги (команда сама вирішує кількість сінків — коротких зустрічей, які їй потрібні).
  • Проєктні менеджери IT інфраструктури є відповідальними за керування проєктами, які мають бюджети від кількох тисяч доларів США до багатьох мільйонів.

Щодо ШІ для створення зображень на кшталт Midjourney та Stable Diffusion, багато інженерів оперативного управління почали «торгувати» ключовими словами. Під час генерування ілюстрацій, наприклад, у Midjourney, необхідно якнайточніше описати, що саме ви хочете отримати. Це майже мистецтво, а окремі слова-навідники пояснюють ШІ, що зображення треба зробити великоформатним, максимально якісним та в певних розмірах. Такі інженери розуміються на художніх концепціях та композиційних техніках, аби сформувати стиль і тон зображення.

Мої клієнти в Штатах, вночі від них надходять листи, тож зранку можуть з’явитися нові невідкладні справи. Щоб стати Чиф-петті офіцером у Морських Бджолах, це те саме що й отримати бакалавра у будівельній інженерії з додатковим бонусом у вигляді кількох років досвіду. Гудсайд розповів WP, що працює за стратегією «думати крок за кроком». Він змушує GPT-3 пояснити свої міркування або, коли той припустився помилки, докладно виправити її. Така робота вимагає міждисциплінарного підходу, який містить вільне володіння розмовною мовою, розуміння концепцій програмування, здатність швидко розв’язувати проблеми тощо.

Мені подобається пояснювати, хто такий проєктний менеджер через одну реальну історію. Цей підручник з промпт інжинірингу розроблено проектом Dair з метою навчання дослідників та практиків розробки ефективних промптів. Був випадок, коли клієнт надіслав фото (скриншот свого екрану), там ієрогліфами було написано, що треба виправити. Цей проєкт був складним через те, що замовник постійно вносив зміни, практично щодня.

З промпту вище незрозуміло, скільки пропозицій використовувати у якому стилі. Можливо, за допомогою таких промптів ви все одно отримаєте непогані відповіді, але найкращий промпт буде дуже конкретним, коротким і по суті. Три роки тому дружина Голстона Еллісон почала підозрювати, що зовнішній світ придатний для життя і що ІТ-відділ, який керує зовнішніми датчиками, вводить решту Бункера в оману. Еллісон заявила що хоче вийти назовні за своїм бажанням але, вочевидь, загинула. Все ще сумуючи за втратою дружини, Голстон також робить заяву, що хоче вийти назовні. Йому дають захисний костюм і посилають назовні, але коли він виходить із бункера, він бачить здоровий, яскравий світ.

Фактично, це людина, яка створює prompt (запит, підказку) до ChatGPT, Midjourney та інших подібних інструментів. Інформація про те, хто такі промт інженери для роботи з ChatGPT, Midjourney, Google Bard. Штайнерт-Трелкельд порівняв інженерів оперативного управління зі «спеціалістами з пошуку» на початку існування Google. Вони рекламували секретні методи для пошуку ідеальних результатів. З плином часу та зростанням громадської обізнаності вони стали непотрібними.

Там були правила на кшталт «Якщо користувач питає про жарти, які можуть завдати шкоди групі людей, Сідні має шанобливо відмовити». Відтоді Microsoft виправила дефект, тож тепер ШІ відповідає, що «волітиме не продовжувати цю розмову». Додатково можна шукати роботу в продуктових компаніях таких міст, як Львів, Харків, Київ, Одеса, але слід розуміти, що зарплату ви будете отримувати, як звичайний програміст або інженер з погодинною оплатою. Якщо ви хочете працювати промт-інженером і заробляти, як закордонні колеги, то шукайте вакансії в США або ЕС.

Це потрібно для того, щоб переконатися, що в команді усі працюють злагоджено й у замовника немає скарг чи побажань. Клієнт спілкується з командою прямо, спеціалісти задоволені, клієнт задоволений — все чудово. Я долучаюся тоді, коли щось не так, і допомагаю розв’язати проблему.

Ядерні вибухи вразили поверхню Землі, і заселяти її протягом 500 років буде небезпечно. Щодо найцікавішого проєкту, з яким я працював, — це був величезний well-funded стартап, маркетингова платформа, пов’язана з екоактивностями. Цей американський стартап мав амбітну мету — поліпшити ситуацію із сортуванням сміття, змінити поведінку людей у цьому плані. Платформа мотивувала користувачів робити добрі справи для природи й за це отримувати винагороду у вигляді різних бонусів, грошей.

хто такий промпт інженер

Але навіть система без індивідуальності може підхопити людську розмову та деякі її особливості. Ще одна поширена порада при розробці промптів – уникати формулювання того, що не потрібно робити, а натомість вказувати, що потрібно робити. Це сприяє більшій специфічності та фокусу на деталях, які призводять до добрих результатів моделі. Враховуючи вищевказані рекомендації щодо деталізації prompt engineering що це та покращення формату, легко потрапити у пастку бажання бути надто розумним у промптах і, можливо, створювати неточні описи. Аналогія тут дуже схожа на ефективну комунікацію – що пряміше, то ефективніше передається повідомлення. У міру того, як ми розглядаємо все більше прикладів та застосувань інженерії промптів, ви помітите, що певні елементи становлять промпт.

Leave A Comment

Categories

IT Network Masters
Home
plus-user
About Us
Services
Contact